måndag 18 oktober 2010

matteproblem #2

hej alla barn. nu har jag ett nytt matteproblem till er. det är ett lite längre matteproblem, men det är ganska enkelt att räkna ut svaret. och som vanligt; inga miniräknare eller fusk (då lär man sig ju inte!)

matteproblem #2

på gotland finns en ringmur, nära ringmuren bor en gammal man som heter ragnar. ragnar nyttjar ringmuren som skydd för sina hästar. ragnar har exakt tio hästar. hästarna sover i fina stora sängar som ragnar har byggt. en natt när ragnar ska natta hästarna, märker han att en av hästarna, miklos, inte mår så bra alls, miklos är förkyld och hård i magen. en situation som för en häst kan vara livsfarlig. ragnar ger miklos hästmedicin och läser en saga för att han ska må bättre, sedan går ragnar och lägger sig för att sova, i hopp om att miklos ska må bättre på morgonen. när ragnar vaknar på morgonen runt klockan 7 märker han till sin stora skräck att miklos har dött och även dödat två andra hästar i sömnen. nu finns det bara sju hästar kvar.

svara gärna på matteproblemet i kommentarsfältet. om du svarar rätt har du chansen att vinna en natt på ett hostel på ringvägen i stockholm!

Inga kommentarer: