lördag 5 januari 2008

captain jazz

den unge mannens skägg är av tredagarsstubbskaraktär. han sitter i sin lägenhet i midsommarkransen. det luktar matos och dyr parfym om hans kläder. hans rum ser ut som en femtonårings. han tänker på internet, han minns knappt hur det ser ut men i hans huvud snurrar bilder av vita blanka ytor och svarta fina länkar i times new roman storlek 10. ord som cookies får honom att skälva. den unge mannen har inte surfat på internet på flera veckor, han har inte sett dom nya festbilderna på rodeomagazine.se eller stureplan.se, inte läst dom senaste blogginläggen på sina favoritbloggar, inte kollat sin mail, inte "chattat" på msn, inte loggat in på facebook, myspace, inte skrivit blogg, han känner att han håller på att avlida, långsamt. han måste logga in, någonstans, var som helst, det spelar ingen roll, bara han får logga in, men det går inte, internet är avstängt för en räkning var obetald. den. jävla. räkningen.

den unge mannens skägg börjar sakta anta formen av ett 'mauroskägg'. fortfarande inget internet. den unge mannen ligger nu i sin säng och gråter, i fosterställning och tårarna rinner ut som oceaner över hans ikeasäng.

den unge mannen är nu tjugosex år gammal. nyårsafton var fin, men inget internet. den unge mannens skägg är nu ett helskägg.

den unge mannens skägg ser nu lite ut som hemingways skägg gjorde när han skrev boken 'den gamle och havet'.

den unge mannens skägg har totalt urartat och täcker nu hela hans ansikte och fungerar även som fiberoptisk internetanslutning. abonnemanget med bredbandsbolaget är uppsagt och alla i huset kan nu surfa på den unge mannens skägguppkoppling. det är bara att koppla en router till ansiktsbehåringen.

användarnamn: adde malmbergs mustasch
lösenord: christer glennings konstiga skepparkrans

Inga kommentarer: