måndag 10 september 2007

loose lips sink ships

mats bor i gävle, i hemlingby. han cyklar på sin röda mountainbike. han cyklar i gryningen och det luktar bajs i hela stan.
mats dricker kaffe med mjölk utan socker och jobbar som tidningsutdelare. han hatar det självklart. hans flickvän petronella är jätteful och han hatar henne i hemlighet och önskar ofta att hon ska ramla och slå upp huvudet. när mats är på stan tittar han på andra tjejer. hela tiden tittar han på andra tjejer, det är det enda han gör. han tittar på dom länge, länge, länge, dreglar, torkar av dreglet på sin meatloaftischa och putsar sina glasögon med en servett från burger king, servetten blir gråbrun av mats glasögonsmuts. mats vill aldrig dö. han beställer dyra drinkar till tjejer han inte känner och klär av dom med blicken, han "pokar" dom på facebook och konsumerar pornografi så mycket han kan när han är ensam hemma. när mats fyller år tänker han åka till stockholm och träffa sin kompis vladimir. dom brukar gå ut "kring stureplan".

vladimir bor i jakobsberg och putsar sina reeboks som att dom håller på att dö. hans jeans är blå, sitter högt upp och är av märket batistini. på framsidan av skärpet finns en stor döskalle i silverfärg och texten "rock forever!" finns bredvid. på hans t-shirt står det "tjejmilen 1996". vladimir gillar rock och en god köttfärssås med spaghetti och han jobbar som vaktmästare i en skola i jakobsberg. en gång knäade han en kille i fyran som klottrat med tuschpenna på skoltoalettsdörren. det var inte uppskattat. vladimir tycker om en stor stark och lite brottning på fredagar. hans hår är kort på sidorna och långt uppe på huvudet, han kallar det för en "actionfrisyr".

mats och vladimir träffades på tv-spelsmässan 1998. vladimir stod som fastfrusen framför sonic the hedgehog när mats råkade gå in i honom och spilla kaffe över hans svarta väst. "en uppvisning i total vårdslöshet!" sa vladimir strax efter kaffet ljumnat på hans blekvita bröst. mats bad om ursäkt, bjöd på en semla och efter det är dom oskiljaktiga. 2001 var dom på en bilsemester tillsammans i danmark, mats råkade vid ett tillfälle röra vladimirs penis av misstag och stämningen var lite låg i några dagar, men nu några år efter känns det som att dom två varit vänner hela livet.

när mats och vladimir möts på stureplan en lördagkväll klockan 23.45 är mats peppad bortom all sans. "ikväll kan vad som helst hända vlad! jag kommer att få ligga ikväll, du med! vi ska fixa det här!" säger mats och vladimir tittar på honom som att han är helt sjuk i sitt huvud. "men du får inte zspilla driiink meear baaura mauts! ztjejerna blieer inte kåta!" skriker vladimir mot mats med en riktigt obehaglig andedräkt.

dom ger sig iväg mot spy bar och kommer på något oförklarligt sätt in. efter att vladimir hängt in sin väst råkar han gå in i en blond tjej med mycket stora bröst, han råkar skalla henne så att hon börjar blöda i pannan. han ber om ursäkt och får en käftsmäll av tjejens killkompis. vakterna ser ingenting och dom två fortsätter upp i lokalen. klockan 03.00 är dom båda extremt fulla när dom helt plötsligt ser wille craaford i ett hörn, dom går fram till honom och det låter ungefär så här.

mats: "du var ju med i just d!!!"
wille craaford: "va öh nej det var jag inte"
vladimir: "joho! zdet e zdu ju, zdet zser jak! hora ljug inte!"
wille craaford: "jag är inte han, jag håller inte på med hiphop"
mats: "vart tog den söta lilla flickan vägen, ingen som vet, ingen som vet!!!!! (sjunger/skriker högt)"
wille craaford: "men håll käften, jag spelar på valvakor nuförtiden, hip hop är för fattiga som bryr sig om varandra, usch!"
vladimir: "shit wille zcraford, jaska fan spöarej, zvin!"

här blir dom avbrutna av wille crafoords flickvän som säger "nej men vad har vi här då? polacker?"

mats och vladimir skriker åt varadra och försöker då och då brotta ner varandra, dock försiktigt så att dom inte blir utslängda. "ikväll jävlar" säger vladimir och hans ögon lyser av tio års oavsiktlig avhållsamhet. i det dimmiga svarta och gröna neonljuset ser dom två tjejer. tjejerna är inte vackra men dom kollar åt mats och vladimirs håll. mats dansar in i en vägg och skrapar upp hakan. klockan 04.45 har dom kissat en gång i var och druckit en till öl, kvällen ser inte ut att sluta i någon annans säng, men vladimir ger sig aldrig och skriker till mats "kom igen, vi går fram till dom där tjejerna då", mats svarar "alltså, titta på oss, det ser ut som att någon kastat känguruavföring på oss och sen gett oss klamydia i näsan", vladimir förstår just då i det ögonblicket att det faktiskt stämmer, det finns ingen anledning att ens försöka. efter en quarter pounder, en pommes frites och en stor cola, kaskadkräks mats över vladimirs jeans, klockan är 06.30.

2 kommentarer:

Anonym sa...

jag trodde du var normal.
men du är fan störd.
(det låter misstänkt likt en vanlig lördagskväll i stockholm med dig. misstänkt!)

christoffer sa...

elias: min klädstil låter misstänkt likt vladimirs iallafall, det är ett som är säkert!