fredag 21 september 2007

street opera

man kan säga att jag skriver det här inlägget med en kniv mot mitt adamsäpple. med en ak47:a mot tinningen och med ett baseballträ mot smalbenet. jag ska berätta om en tjej. vi kan kalla henne ett vanligt svenskt namn. vi kan kalla henne för "sara". ja, det passar bra. ok, "sara" är en tjej med attityd. hon har tyg i ansiktet och hon dansar med klistermärken över hela kroppen på alla dom häftiga klubbarna som om det inte fanns någon morgondag. "shit morgondagen kan dra" skulle hon kunna säga. eller något liknande. på neu kastade "sara" en gång två ton crack på en dörrvakt, men hon blev inte utslängd eftersom hon "känner folk". "sara" gillar inte lakrits men hon gillar glass, söt glass, och hon tycker att stockholmare kan dra, med sina förstörda smaklökar som inte ens klarar av ben&jerry glass. "sara" gillar techno och dj's och hundar, gosiga hundar man kan klappa. "sara" steker sin köttbit i olivolja, "för det är nyttigare än smör". "sara" förstår inte vad folk har emot "färgen silver". "sara" kan rabbla alla detroittechnohjältar i sömnen snabbare än rambo drar kniv och "sara" kan döda dig med sina ord, ord som hon läst i senaste i.d. när "sara" har tråkigt går hon till galleri kleerup och "tar en vin och en cig". "sara" har svart bälte i karate.

men när "sara" är ensam. när hon är helt själv och ingen ser, inte ens grannarna, då tar hon fram den, svensson, svensson-dvd'n. och en påse cheese doodles och hon häller upp ett glas vichy noveau med en frånskild mors precision. hon har sminkat sig för tv'n. när hon sitter där ensam lyssnar hon på salem al fakirs senaste skiva och gråter och tänker "han låter ju nästan lite som stevie wonder". "sara" sjunger med i varje låt och älskar dom naturliga och förnuftiga texterna. "sara" äter fiskbullar i currysås, bullens pilsnerkorv och tittar på en turnédagbok med orup på hans officiella hemsida. "saras" sovrum är hennes favoritrum i hennes lägenhet. hon har inrett det spartanskt. på väggarna hänger få utvalda affischer. en fucking åmål-affisch täcker dörren. på "saras" nattduksbord står ett signerat kort av carl einar häckner med texten "till sara, fortsätt kämpa för att bli en trollkarl, jag tror på dig!"

1 kommentar:

Anonym sa...

"och hon häller upp ett glas vichy noveau med en frånskild mors precision". haha, skriv en bok! hört att hype publishing är intresserade.