onsdag 11 juli 2007

i ain't got no money i ain't like those other guys you hang around and it's kinda funny but they always seem to let you down

jag gillar gamla ord. ord som min farmor sa. tjusigt, käckt, rart, etc. speciellt gillar jag ordet tjusig. det låter fint och helt oironiskt, man låter som lill-babs när man säger det, inte för att jag gillar henne speciellt mycket, jag vet knappt vad hon är känd för, men hon står nog ändå för något oförstört och naivt, något som bara finns på vissa ställen, kanske i dalarna och hos tanter i dom djupaste skogarna i norrland. jag gick ut och handlade för ett tag sedan, jag hade på mig min upprullade svarta mössa eftersom mitt hår såg för jävligt ut och jag såg ut som en sjöman/matros på typ 50-talet, "tjusigt!" tänkte jag för mig själv när jag kollade in i spegeln. det kändes helt perfekt, vilket ord, ju mer man smakar på det ju mer vill man säga det. jag tror jag ska börja använda det ordet mer i mitt liv. "vad tjusig du är i dina nya skor", "tjusig sushiuppläggning! riktigt tjusig", "tjusig melodi det här!", jag kan fortsätta i all oändlighet men jag tror att jag skulle må dåligt då.
min farmor brukade alltid använda såna här ord, jag älskade verkligen min farmor, hon var en av mina favoritpersoner i hela världen (ja det kanske är taskigt att hålla någon speciell släkting som en favorit, men hon var så sjukt snäll och är inte det jävligt svenskt att inte få hålla vissa människor högre än andra? lång parantes förresten! hej hej!) alltså självklart älskade jag min farfar, mormor och morfar lika mycket, men min farmor, vi var som riktiga kompisar, hon lös alltid upp som en SOL när vi sågs, jag börjar nästan böla när jag tänker på det, hon var sitt favorituttryck personifierat och det uttrycket är "RART". hon sa det jämt, när man kom till farmor och farfars landställe sa hon "vilka rara ungar", "vad rar du är toffepojken"(ja jag kallades toffe när jag var liten). jag lånade alltid min farfars fiskemössor. och hade man en tuff keps/mössa på sig kunde man räkna med att farmor skulle säga "vad käck du ser ut i den där mössan". älskar uttrycket KÄCK, så himla fint, fanns det typ inte ett godis som hette så också som man bara köpte på bio typ? åh biogodis. självklart lagade min farmor dom godaste köttbullarna i hela världen också. vilka minnen. roslagen, stenskär, bada vid klipporna, se sin farfar simma runt som en galning trots riktigt hög ålder, köttbullar, stekt lök, brunsås och färskpotatis på altanen, stekande sol och pilkastning på piltavlan som hängde på dasset. en gång såg jag ett rådjur när jag var liten och satt och sket med dassdörren öppen (jag vågade inte stänga det blev så mörkt) och jag blev jätterädd men jag vågade inte röra på mig för jag tänkte att rådjuret kanske skulle bli argt/ledset, så jag satt kvar. jag saknar det där rådjuret och det där dasset.

1. slayer
2. läsa på balkongen
3. teenage unicorn
4. alfa-alfa groddar
5. knäckebröd
6. regina spektor - soviet kitsch
7. att upptäcka regina spektor 5 år efter alla andra
8. ebay
9. thurston moore - ono soul

TVÅ grejer till bara. jag glömde ett ord tidigare, ordet är "KAVAT", det ordet användes flitigt av min farmor. jag tror det betyder att man är lite kaxig och typ ett barn. det andra var jag tvungen att skriva ner efter att ha läst en blogg. jag har nog aldrig sagt det förut, men.. jag hatar reggae. alltså verkligen HATAR reggae. det är så jävla dåligt. clash och madness och vissa har lyckats flörta med skiten och det har varit ok, men RIKTIG reggae, det är ett skämt, mår typ dåligt när jag hör det, hellre dansband typ, helt seriöst. jag kom precis på att jag lyssnade på bob marley stundtals när jag var typ 15, men det gills fan inte, när man är 15 skulle man ju kunna äta bajs bara "för att prova".
nu går jag ut.

2 kommentarer:

Anonym sa...

att upptäcka teenage unicorn 5 år efter alla andra
hahaha
*elak*

christoffer sa...

sofia: i know, jag är en official retard och jag älskart!! haha